maandag 11 juni 2012

Samsom toch bij defensiedebat PvdA

PvdA-leider Diederik Samsom is vanavond toch bij een discussie over het leger, georganiseerd door het PvdA Netwerk Defensie.

Aanvankelijk zegde hij vorige week af. Dat was opvallend omdat er recent grote beroering in de partij is ontstaan over het PvdA-voornemen nog eens €1 miljard op de krijgsmacht te bezuinigen. Samsom heeft nu geschoven in zijn agenda, aldus zijn woordvoerder, waardoor hij toch aanwezig kan zijn. Het debat is niet openbaar.

(Leeuwarder Courant, 11 juni 2012)

Netwerk Defensie met Hillen

Sinds onze vorige bijeenkomst is er in politiek Den Haag veel veranderd. De onderhandelingen in het Catshuis zijn geklapt, het kabinet Rutte is demissionair geworden, en er komen verkiezingen aan op 12 september. Genoeg gespreksstof voor een bijeenkomst van het PvdA Netwerk Defensie!

Deze volgende bijeenkomst van het Netwerk Defensie vindt plaats op maandag 11 juni. De avond zal een iets ander karakter hebben dan u gewend bent. We splitsen de bijeenkomst in twee onderdelen. De bijeenkomst zal een half uur langer duren dan gebruikelijk, namelijk van 19.00 tot 21.30 uur.

Tijdens het eerste deel van de avond zal demissionair minister van Defensie Hans Hillen met ons spreken over de huidige situatie bij Defensie.

Het tweede deel van de avond spreken we over het PvdA concept verkiezingsprogramma, over de paragraaf 'internationale veiligheid en defensie'. De discussie zal worden geleid door onze voorzitter Joris van Esch. De betreffende stukken krijgt u ter plekke..

(PvdA, ongedateerd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten