woensdag 12 september 2012

Oefening Peregrine Sword: NAVO-toets voor 11 Air Manoeuvre Brigade


In Duitsland is deze week de oefening Peregrine Sword van start gegaan. Belangrijk onderdeel van deze multinationale oefening is de certificering van 11 Air Manoeuvre Brigade. Gedurende ruim twee weken tonen landmachtmilitairen van 11 Luchtmobiele Brigade en luchtmachtmilitairen van het Defensie Helikopter Commando dat zij gereed zijn voor elk type militaire operatie. Indien samengevoegd vormen deze eenheden de 11 Air Manoeuvre Brigade.

In totaal zijn er zo’n 6500 militairen en medewerkers van civiele organisaties tijdens de multinationale oefening Peregrine Sword actief.  Naast Nederlandse eenheden nemen de staf van de Italiaanse para-brigade ‘Folgore’, de staf van de Frans/Duitse brigade en special forces, artillerie – en luchtmachteenheden uit Duitsland deel aan de oefening in de omgeving van het Zuid-Duitse Wildflecken. Het geheel wordt geleid door het Duits-Nederlands Legerkorps uit Münster.

Smart Defence
Gedreven door efficiëntie wordt, onder de naam Smart Defence, NAVO-breed gezocht naar samenwerkingsmogelijkheden om zo geld te besparen. Op terreinen als opleiden, trainen, het aanhouden van reservedelen en het verwerven van hetzelfde materiaal (standaardisering) is het mogelijk om gemeenschappelijk op te trekken. Een voorbeeld hiervan is het optreden van een tijdelijke samengestelde Nederlands-Duitse artillerie- en luchtverdedigingseenheid tijdens Peregrine Sword. Deze moet zich bewijzen tijdens een zogenoemde life-firing exercise, een oefening waarbij met scherpe munitie wordt geschoten.

Peregrine Swod Flyer

(ministerie van Defensie, 12 september 2012)

2 opmerkingen:

 1. Hoop dat het een leerzame oefening is voor iedereen. Heel veel succes en dat ze allemaal weer veilig thuis mogen komen.

  M.vr.gr. Martha (moeder van Militair Verpleegkundige die bij de oefening aanwezig is)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Ik heb als fotograaf een deel van de oefening mee mogen maken met het 12 e Respect voor de manier waarop de mensen van dit batt met elkaar omgaan in welke omstandigheden dan ook!(zoals bijvoorbeeld als je in de kou s'nachts in een tonner zit als POW en de chauffeur doet er 4uur over omdat er in het bos geen pijlen staan...... niemand mopperde echt ( behalve de chauf)
  Ik voelde me opgenomen in de groep , bij batt , batt staf en op de Farp.

  Martin van de Poel

  Foto's komen snel op een website voor iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen