dinsdag 31 juli 2012

Kunduz: kinderen gooien stenen, marinier verwond

De trainers van de Police Training Group (PTG) hebben afgelopen week de begeleidingsactiviteiten voor de vervolgcursus van agenten in Aliabad en Kunduz-stad voortgezet. Ook oefenden ze met agenten in Khanabad en Kunduz.

De explosievenruimers van de PTG assisteerden Amerikaanse collega’s bij het onschadelijk maken van een bom van Russische makelij. Het explosief was aangetroffen tijdens werkzaamheden op het vliegveld van Kunduz.

De maandelijkse vergadering van de Orde van Advocaten ging deze keer over de versterking van de coördinerende rol van deze groep en het uitwisselen van ervaringen. Nederland ondersteunt de orde.

Een marinier van de PTG liep bij de terugrit naar het basiskamp een botbreuk in zijn hand op. Kinderen gooiden stenen naar het voertuig van de militair, die daarbij werd geraakt. De gewonde is in het Role-2 ziekenhuis op het kamp Kunduz aan zijn hand geopereerd en maakt het goed.

Nederlandse F-16's zijn afgelopen week in Afghanistan diverse keren in actie gekomen. In het noorden van het land schoten ze een Zweedse eenheid te hulp. De Scandinaviërs lagen onder vuur. Na het afwerpen van enkele lichtkogels kozen de aanvallers het hazenpad. Vrijdag had een gelijke actie plaats om Spaanse troepen in de noordwestelijke provincie Badghis te ontzetten. Zaterdag was zo’n show of force voldoende om in Wardak, in de oosten van het land, de coalitietroepen te helpen.

Op Kandahar Airfield waren 3 raketaanvallen. Hierbij vielen aan Nederlandse zijde geen slachtoffers en er was geen schade.

(Weekoverzicht Defensie-operaties, 31 juli 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten