maandag 9 juli 2012

Hr. Ms. Rotterdam wordt vlaggenschip Operatie Ocean Shield

Het amfibische transportschip Hr. Ms. Rotterdam vertrekt woensdag richting het Somalisch Basin. Eenmaal aangekomen in het operatiegebied stapt de staf van het NAVO-eskader onder leiding van Commandeur Ben Bekkering aan boord van Hr.Ms. Rotterdam om het commando over de antipiraterijmissie Ocean Schield te voeren.

Hr. Ms. Rotterdam
(foto: Kon. Marine)
Het Landing Platform Dock (LPD) Rotterdam biedt voldoende ruimte om extra eenheden en materiaal aan boord te nemen die geïntegreerd kunnen worden ingezet tijdens de missie.

Speciaal voor deze reis schepen twee Cougar helikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC), een Unmanned Aerial Vehicle (UAV) van de Koninklijke Landmacht, een role 2 noodhospitaal, een hydrografisch/meteorologische eenheid, tolken, een achttal kleinere vaartuigen waaronder 4 FRISC’s (supersnelle rubberboten) in.

Daarnaast gaan er diverse militairen mee die kunnen worden ingezet voor proactieve antipiraterij  operaties, zoals het boarden van verdachte schepen.

Kapitein-ter-zee Huub Hulsker, commandant van Hr.Ms. Rotterdam: “De middelen die ik als commandant tot mijn beschikking heb, zijn geweldig. We zijn flexibel inzetbaar en kunnen alles aan. Ik kijk wat dat betreft erg uit naar de missie.” De bemanning – ongeveer 320 mannen en vrouwen - zal ruim vijf maanden van huis zijn, vlak voor de kerst staat de terugkomst gepland.

(ministerie van Defensie, 9 juli 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten