dinsdag 24 juli 2012

Militairen Vredepeel naar Curaçao

Het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) in Vredepeel levert vanaf 30 juli een compagnie van 101 militairen die vier maanden worden gestationeerd op Curaçao. Deze compagnie bestaat voor het eerst uit militairen van zowel de land- als luchtmacht.

De compagnie neemt op Curaçao een aantal taken voor haar rekening. De eenheid kan worden ingezet bij humanitaire operaties wanneer het gebied wordt getroffen door een ramp zoals orkanen, maar ook bij het verlenen van zogenaamde ’harde bijstand’ wanneer bijvoorbeeld demonstraties uit de hand lopen. De compagnie wordt ook ingezet voor ceremoniële taken zoals het ondersteunen bij dodenherdenking.

De compagnie wordt gedurende haar periode in Curaçao onder bevel gesteld bij de Commandant der Zeemacht in het Caribische gebied. Deze heeft onder meer als taken de verdediging van de Nederlandse Antillen en Aruba en handhaving van de internationale rechtsorde zoals het bestrijden van drugstransporten. De militairen vertrekken maandagochtend 30 juli vanaf vliegbasis Eindhoven waar ze worden toegesproken door de commandant van het DGLC.

Het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando is dé eenheid binnen defensie die verantwoordelijk is voor het leveren van hoogwaardige lucht- en raketverdediging. De eenheid is in april 2012 voortgekomen uit de Groep Geleide Wapens van de luchtmacht en het Commando Luchtdoelartillerie van de landmacht. De eenheid is gestationeerd op de Luitenant-generaal Bestkazerne bij Venray.

(Peel en Maas Online, 24 juli 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten