dinsdag 31 januari 2012

Marine blog: 'De Parel in de Med'

Hr. Ms. De Ruyter (bijnaam 'de Parel') is als NAVO-vlaggenschip voor operatie Active Endeavour op 12 januari voor 4 maanden vertrokken naar de Middellandse Zee. Luitenant-ter-zee der 2e klasse Melvin, luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie Peter en matroos Arjen vertellen over het reilen en zeilen aan boord van het fregat.

Via
de blog zijn de belevenissen en werkzaamheden van Melvin, Peter en Arjen aan boord te volgen.
Het luchtverdedigings- en commandofregat verleent tijdens operatie Active Endeavour onderkomen aan de staf van het
Standing NATO Maritime Group 1 (SNMG1), waar Nederland vanaf 23 januari voor 1 jaar het bevel over voert. Het SNMG1 is 1 van de 2 snel inzetbare maritieme eenheden van de NAVO. 
Active Endeavour is een NAVO-operatie binnen de internationale strijd tegen het terrorisme. Het vlootverband wordt onder meer ingezet om maritieme operaties uit te voeren in de Middellandse Zee en om piraterij te bestrijden in de Hoorn van Afrika.

Tijdens de 4 maanden dat De Ruyter een bijdrage levert aan Active Endeavour, neemt het schip ook deel aan 2 grote internationale oefeningen: Proud Manta en Joint Warrior. Proud Manta is een grote onderzeebootbestrijdingsoefening in de Middellandse Zee met schepen, onderzeeboten, helikopters en maritieme patrouillevoertuigen. Tijdens de oefening Joint Warrior ten westen van Schotland oefent De Ruyter met tientallen eenheden in een scenario met gelijktijdige lucht- onderzeeboot- en oppervlaktedreiging.


(bron: ministerie van Defensie, 30 januari 2012)


(de commandant van de De Ruyter heeft een eigen twitteraccount: @sebohofkamp, hdv)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten