woensdag 21 maart 2012

Minister Hillen: 'Niet voor elke militair met strafblad ontslag'

Minister Hans Hillen (Defensie) verwacht dat niet dat ontslag volgt voor alle 73 militairen van wie de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) onlangs ontdekte dat ze de afgelopen 8 jaar met politie of justitie in aanraking zijn geweest.

De strafbare feiten kwamen bij een periodieke controle aan het licht, toen de betrokkenen al in dienst waren bij Defensie. Hillen zei woensdag in de Tweede Kamer dat hij verwacht dat het "overgrote deel in een ander daglicht zal komen te staan, bijvoorbeeld omdat het voorval wel aan de commandant is gemeld".

De minister vindt het beeld voor Defensie behoorlijke gunstig: van de bijna 70.000 medewerkers die zijn doorgelicht, hebben nog geen 80 mogelijk een probleem. Op aandringen van de Kamer bekijkt Hillen wel of de tekst van de brief die de betrokken militairen op de mat vonden, duidelijker en klantvriendelijker kan. Maar de strekking wordt niet anders, aldus de minister.

"We constateren dat iemand volgens onze regels niet in dienst kan zijn en iemand wordt in staat gesteld daar op te reageren. We proberen het zo zorgvuldig mogelijk te doen, maar het proces moet ergens beginnen. Er is een probleem en dat wordt onderzocht."

(bron: ANP/Nu.nl, 21 maart 2012)

Zie ook een bericht van 12 maart j.l.: 'Wil Defensie veroordeelde militairen dumpen?' Antwoord op Kamervragen (12 maart)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten