donderdag 13 juni 2013

Vierhonderd spotters te gast voor Luchtmachtdagen

Vandaag waren vierhonderd spotters te gast op het publieksterrein van de Luchtmachtdagen. De Koninklijke Luchtmacht heeft deze dag in samenwerking met de Spotting Group Volkel (SGVolkel) georganiseerd. De dag voorafgaand aan de Luchtmachtdagen arriveren traditioneel veel deelnemers en worden demonstraties beoefend door de demonstratieteams voor zij tijdens de Luchtmachtdagen op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni acte de présence geven.

Oranje F-16 van het Demoteam. Foto: Luchtmacht

De SGVolkel heeft de spotters een kleine bijdrage gevraagd om aanwezig te mogen zijn op het publieksterrein van de vliegbasis Volkel. Deze bijdragen werden vanochtend om 11.00 uur aangeboden aan F-16 demovlieger kapitein Stefan Hutten. Het F-16 demoteam steunt dit seizoen, net als vorig jaar, het Nederlandse Rode Kruis. De gift van de spotters wordt bij de totaalopbrengst gevoegd die in de periode voor kerst in het Glazen Huis in Leeuwarden aan het goede doel wordt geschonken tijdens Serious Request 2013.

Morgen vangen de Luchtmachtdagen aan op vliegbasis Volkel. Het publieksterrein is op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni vanaf 8.00 uur geopend voor het publiek. De vliegshow begint op beide dagen om 9.00 uur en eindigt omstreeks 17.00 uur. De toegang is gratis.

Voor meer informatie over de Luchtmachtdagen, zie www.luchtmacht.nl/luchtmachtdagen. Actuele informatie kan tevens worden verkregen via de gratis Luchtmachtdagen-app voor iPhone en Android en via Twitter @Luchtmachtdagen. Op Twitter wordt #LMD13 gebruikt als referentie naar de Luchtmachtdagen.

(Koninklijke Luchtmacht, 13 juni 2013)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten