donderdag 31 oktober 2013

Defensie organiseert landelijke techniekdag in Amsterdam

Defensie organiseert op woensdag 6 november TechBase: een evenement om jongeren enthousiast te maken voor een technische baan bij de krijgsmacht. Als 'high tech'-organisatie heeft Defensie behoefte aan jonge technici. Alleen al voor 2014 worden 1500 nieuwe technische collega’s gezocht.

TechBase vindt plaats op de Amsterdamse NDSM-werf, dat speciaal hiervoor is omgebouwd tot een grote militaire basis. Naar verwachting zullen ruim 12.000 jongeren TechBase bezoeken. Op de dag zelf worden 165 bussen ingezet om geïnteresseerde jongeren van middelbare scholen uit het hele land naar het evenement te brengen. Het is de eerste keer dat Defensie zich op deze grootschalige wijze speciaal als werkgever presenteert.

TechBase is een interactief evenement waarbij jongeren zelf de handen uit de mouwen moeten steken om te ervaren wat een technische baan bij Defensie inhoudt. Het gaat dan bijvoorbeeld om het sleutelen aan pantservoertuigen, het schieten op onbemande vliegtuigen tot en met het oplossen van technische storingen in het donker. Ook is het nieuwste schip van de Koninklijke Marine, de Zr.Ms. Friesland, aanwezig.

Voor studenten van het hoger onderwijs (HBO/WO) worden speciale Masterclasses georganiseerd, met onder andere André Kuipers en de Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp. Ook rapper Kraantje Pappie zal tijdens de dag enkele optredens verzorgen.

Het idee voor TechBase is tot stand gekomen in overleg met verschillende scholen in Nederland. Veel scholieren bleken namelijk geen idee te hebben van de technische beroepsmogelijkheden die Defensie te bieden heeft.

(ministerie van Defensie, 31 oktober 2013)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten