dinsdag 9 oktober 2012

Prins van Oranje bezoekt Hr. Ms. Rotterdam

De Prins van Oranje heeft een 2-daags bezoek gebracht aan de Nederlandse militairen aan boord van Hr. Ms. Rotterdam voor de kust van Somalië. De kroonprins reisde met de Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp.

Aan boord van Hr. Ms. Rotterdam sprak de prins met bemanningsleden, de verschillende detachementen aan boord en de internationale staf van de NAVO. Met demonstraties liet de bemanning zien welke middelen hen ter beschikking staan en werd uitgelegd hoe de piraterij wordt aangepakt. Daarbij werd duidelijk gemaakt hoe militairen van de verschillende krijgsmachtdelen samenwerken bij deze missie.

“Ik ben zeer onder de indruk van de professionaliteit van de bemanning van Hr. Ms. Rotterdam”, zei Prins Willem-Alexander. “Deze missie is van essentieel belang voor Nederland als internationaal handelsland. Het schip en de middelen aan boord stellen de bemanning in staat hun verantwoordelijkheden optimaal uit te voeren waardoor Nederland hier een hoogwaardige bijdrage aan deze NAVO-missie kan leveren.”

Missie
Vanaf het schip leidt de Nederlandse commandeur Bekkering de NAVO antipiraterijmissie Ocean Shield voor de kust van Somalië en in de Golf van Aden. De missie richt zich op het bestrijden van piraterij en op de opbouw van regionale capaciteiten gericht op antipiraterij. Schepen, helikopters en patrouillevliegtuigen nemen deel aan deze operatie. In de afgelopen periode heeft Hr. Ms. Rotterdam 1 gekaapt schip onderschept en bevrijdt en de daarbij van piraterij verdachte personen opgepakt. De verdachten worden momenteel op de Seychellen vervolgd.

(ministerie van Defensie, 9 oktober 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten