donderdag 16 augustus 2012
Uitzendbureau USG gaat banen zoeken voor 6000 medewerkers Defensie
Almere - Vandaag tekende USG Restart in aanwezigheid van Minister Hillen het contract voor de begeleiding van medewerkers van Defensie naar een nieuwe baan. Defensie staat voor de grootste reorganisatie in haar geschiedenis die zo'n 12.000 medewerkers treft. USG Restart en contractpartners Tempo-Team Employability en POSG zullen naar verwachting ongeveer de helft van de vertrekkende medewerkers naar een nieuwe baan begeleiden. De overige medewerkers vinden op eigen kracht of met hulp van Defensie zelf een nieuwe werkplek.
De komende vier jaar gaat USG Restart intensief met Defensie samenwerken om zoveel mogelijk medewerkers te herplaatsen. USG Restart heeft de meest complete oplossing geboden met een gedegen plan van aanpak. De medewerkers van Defensie komen via de Defensie Begeleiding en Bemiddeling Organisatie (BBO) met de specialisten van USG Restart in contact. USG Restart heeft al ruim 8 jaar ervaring met de externe herplaatsing van Defensiemedewerkers en kent de Defensieorganisatie dus goed.
Directeur Cristel Poortenaar van USG Restart: 'Bij het zoeken naar passende functies is het belangrijk om over een groot werkgeversnetwerk te beschikken. USG Restart maakt onderdeel uit van USG People. Dat bemiddelt jaarlijks vele duizenden mensen naar werk. Omdat we deel uitmaken van dat grote bedrijf beschikken we over een groot netwerk en mede door de samenwerking met Tempo-Team en POSG kunnen we contact leggen met vele bedrijven en organisaties in Nederland. Dat gaan we de komende tijd dan ook doen voor de medewerkers van Defensie.'
Defensiemedewerkers beschikken vaak over specifieke vaardigheden die voor het bedrijfsleven erg waardevol zijn, maar daar onvoldoende worden herkend. Onderdeel van de aanpak is dan ook het vertalen en 'verkopen' van deze vaardigheden op individueel niveau, maar ook via gerichte arbeidsmarketingcampagnes. Speciale aandacht gaat daarin uit naar de positie van de oudere medewerker.
De opdracht waar USG Restart nu voor staat vraagt een gedegen projectorganisatie en een intensieve samenwerking met Defensie en de twee andere contractpartners. De projectorganisatie van USG Restart wordt aangestuurd door een landelijke projectleiding. De projectorganisatie kent een regionale indeling die aansluit bij de indeling in zeven regio's van de Defensie BBO organisatie. Zo worden de banen dicht bij de medewerkers gebracht, in het streven hen zoveel als mogelijk in hun eigen woongebied te herplaatsen.
(persbericht USG Restart, 16 augustus 2012, link naar specifieke defensiesite: http://www.restartvoordefensie.nl/)
Defensie sluit contract voor baanbemiddeling
Bemiddelingsorganisatie USG Restart spant zich de komende jaren in om ongeveer 6.000 Defensiemedewerkers naar een nieuwe baan te begeleiden. Minister Hans Hillen ondertekende hiervoor vandaag een contract met het concern.
Vanwege de grootschalige bezuinigingsoperatie bij Defensie verdwijnen er 12.000 functies. Het betekent dat de helft van dit personeel een baan moet zoeken buiten de krijgsmacht. USG Restart ondersteunt hen daarbij in samenwerking met de zogenoemde begeleidings- en bemiddelingsorganisatie van Defensie.
Hillen: “Defensiepersoneel beschikt over unieke kwaliteiten. USG krijgt te maken met een groep enorm loyale en gedreven werknemers. Wij moeten van hen afscheid nemen vanwege bezuinigingen, niet omdat zij op enige wijze tekort schoten. Ik vertrouw er op dat USG Restart er in zal slagen voor hen degelijk en zinvol werk te vinden, waar hun talenten en verworvenheden optimaal tot hun recht kunnen komen.”
USG Restart voert de opdracht uit samen met haar contractpartners Tempo-Team employability en POSG, een organisatie op het gebied van arbeidsmobiliteit in de publieke sector.
(ministerie van Defensie, 16 augustus 2012)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten