donderdag 2 februari 2012

Defensiepersoneel betaalt voor Vierdaagse


Medewerkers van Defensie moeten hun startbewijs voor de Vierdaagse van  Nijmegen voortaan zelf betalen.Ook de verzorging komt voor eigen rekening. Het is een gevolg van de bezuinigingen bij Defensie.


De deelnemer betaalt vanaf dit jaar veertig euro om in Defensieverband mee te doen aan het wandelfestijn. Daar komt nog eens zestig euro bij voor de verzorging op Kamp Heumensoord, waar de militairen die dagen traditiegetrouw verblijven. Een bedrag dat ook de verzorgers van de detachementen uit eigen zak moeten betalen.


Ook andere deelnemingsvoorwaarden zijn gewijzigd. Zo moet de commandant altijd bijzonder verlof verlenen als een militair wil meedoen aan het Nijmeegse evenement. Een andere nieuwe regel is dat reservisten en burgermedewerkers van Defensie voortaan gebruik mogen maken van de faciliteiten op Heumensoord. De nieuwe complete Regelgeving Internationale Vierdaagse Afstandmarsen (VS2-1100), is te vinden op www.4daagse.nl.


De bezuinigingen bij Defensie treffen ook de organisatie van de Vierdaagse. Zo verdwijnt de vlaggenparade in het Goffertstadion aan de vooravond van het evenement. Die wordt vervangen door een eenvoudige openingsceremonie waarin Defensie niet meer participeert. Meer informatie over de inschrijving: administratie@4daagse.nl. Voor vragen over Kamp Heumensoord: 4daagse@ mindef.nl


(Bron: Defensiekrant, 2 fabruari 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten