(...)
De inkomenseffecten van de Wet ULB liggen voor grofweg 79% van de huishoudens tussen -1.5% en +1,5. Circa 11% van de huishoudens gaat er meer dan 1,5% op achteruit, en circa 10% gaat er meer dan 1,5% op vooruit. De groep die erop achteruit gaat betreft vooral hogere inkomens.
(...)
Voor de (negatieve) consequenties van de Wet ULB voor militairen geldt dat op dit punt recent (op 23 januari 2013) een uitgebreid debat heeft plaatsgevonden met de vaste Kamercommissie voor Defensie, de minister van Defensie en de staatssecretaris van Financiën. In dat debat heeft de minister van Defensie in samenspraak met de staatssecretaris van Financiën aangegeven dat voor militairen eerst een pakketvergelijking wordt gemaakt, alvorens wordt bekeken op welke manier tot een structurele oplossing wordt gekomen. De pakketvergelijking wordt voor de zomer verwacht.
(uit Kamerbrief ministerie van Financiën, 29 januari 2013)
NB: Staatssecretaris Weekers van Financiën loopt met deze brief vooruit op de stemmingen over vier moties in de Tweede Kamer met betrekking tot de effecten op militairen van de Wet Uniformering Loonbegrip. Die stemmingen vinden op dinsdag 6 februari plaats.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten